Erotikus

Hogyan szeret egy Asperger-szindrómás?

Renáta W. Müller új köntösbe öltözteti a szerelmet

A TestVÉR-ről első ránézésre gondolhatnánk, hogy egy szokásos erotikus regény, ám ez nagy hiba volna. Hannah, River és Jamie története ugyanis jóval többet nyújt. Egyszerre drámai, megható, elgondolkodtató és izgalmas. Az írónő nem fél azonnal megforgatni a kést az olvasó szívében, majd további furcsa érzelmekkel bombázni.

„Egyszer olvastam egy idézetet: A sors gondoskodik róla, hogy ki lépjen az életedbe, te pedig eldöntheted, hogy ki maradjon… Baromság! Én határozottan úgy érzem, hogy velem a végzet gonosz játékot űz, gyerekkorom óta. Amikor a Hailey ikrek berobbantak az életembe, fenekestül felforgatták azt, az egekbe emeltek, hogy aztán a szakadék legmélyére taszítsanak. River imádnivaló, szexi antropológus, született sármőr, míg Jamie, aspergeres komputerzseni, közösségbe beilleszkedni képtelen különc. Nincs még két annyira különböző ember, mint ez a két férfi, mégis ők a végzetem. A mámor és a reményvesztettség, a boldogság és bánat forrásai egyben.
Hannah Logan vagyok. A lány, aki kétszer szeretett életében, és aki egy feloldhatatlannak látszó dilemma előtt áll.”

A legtöbbet Hannah szemén keresztül tapasztalhatunk, akinek korántsem volt zökkenőmentes a gyermekkora. A pedofil nevelőszülő Steven Morgan, a kóros étvágytalanság és az iskolába való beilleszkedési nehézségek örökre rányomták bélyegüket a lány életére. Leginkább azt szerettem meg benne, hogy valóságos és reális érzelmekkel ruházta fel őt az írónő. Amikor megismerjük a múltját és a Hailey ikrekhez fűződő viszonyát, egy zseniálisan megalapozott gyermeki látásmódot kapunk. Gondolok itt olyanokra, hogy mennyire megfélemlíthető volt, menyire untatta Jamie folytonos locsogása az autókról, és mennyire jól esett neki River kedvessége. Az évek múlásával közte és River között szerelmi kapcsolat alakult ki, végül össze is házasodnak, Jamie pedig a háttérbe szorult. 

A történet elején végigkísérhetjük az ifjú pár hosszadalmasra sikerült nászútját, mely inkább a férfi hobbijainak kedvez, mintsem Hannah lelkének. Az egyik őserdei túra alkalmával a lány csúnyán megbetegszik, ám közös megegyezésre River így is beleveti magát a dzsungelbe. Erről a túráról azonban soha nem tér vissza. Itt kezdődnek Hannah újabb megpróbáltatásai, és egyben egy új élet bonyodalmai is. 

A lány hosszú idő elteltével közös vállalkozásba kezd Rachel nevű barátnőjével, ami egy bizonyos cikk hatására, pillanatok alatt híressé válik. A barátnők együtt örülnek a sikernek, látszólag tökéletes a harmónia köztük. Egészen addig a napig, amíg Jamie újra fel nem bukkan Hannah életében. A fiú megjelenése nagy zavart hoz a lány mindennapjaiba, hiszen eddig ilyen-olyan barátnők társaságában látta csupán, a magánéletéről pedig szinte semmit nem tud. 
Jamie Asperger- szindrómás, ami miatt a kommunikáció sosem működött zökkenőmentesen a részéről. Az egyetlen ember, akit közel engedett volna magához, Hannah volt, aki gyermekként még nem tudta kezelni a kisfiú furcsa viselkedését. Renáta W.Müller csodálatosan beleépítette a betegséget a történetbe, mely felnyitja egy kicsit az olvasó szemét, hogy nem feltétlen rossz az, ami furcsa. Ha megértjük az ilyen és hasonló betegséggel küzdőket, nem rekesztjük ki őket, nem bélyegezzük őket rossz gyereknek, akkor egy sokkal jobb társadalmat alkothatunk. Ők is tehetségesek, csak másként. Jamie állandóan az autókról és a számítógépekről beszélt, nem pusztán kedvtelésből, hanem értelemmel és őszinte csodálattal. Képes volt csupán az eszére hagyatkozva egy jól tejelő vállalatot létrehoznia, ami olyan embereket foglalkoztat, akik az asperger ellenére zseniális elmék. Bár az érzelmek kifejezése és dekódolása nehézséget okoz neki, van rá módszer, hogy ezt fejlessze, ő pedig készségesen él is a lehetőséggel.

Ahogy említettem, a két fiatal élete egyre szorosabban fonódik egybe, Hannah kinyílik az aspergeres Jamie felé, aki kapva kap az alkalmon, és kiönti a lelkét hosszú évek óta nyomasztó titkot. Menthetetlenül vonzódik a lányhoz, talán ő az egyetlen, aki iránt bármiféle érzelmi kinyilatkoztatásra képes. Az egyetlen személy, aki végig a lány mellett áll; a Mami, bármelyikünk elfogadna egy ilyen pótnagymamát. Hannah hozzá menekül az érzelmek elől, menekül a megkergült bikává avanzsálódott anyósától, az emberek rosszalló tekintetétől. Minden félelmét és bűntudatát együtt élhetjük meg vele, a folyamatos szégyenérzetet, melyet nem tud levetkőzni magáról, és amire Ranchel barátnője még rá is tesz egy lapáttal. Barátság-e ez egyáltalán? Mikor robban ki a botrány? Képes lesz-e elfogadni az ikrek anyja a kialakult érzelmeket? 

/Renáta W. Müller dedikál/

Az erotikus részek a könyv második felében kapnak inkább hangsúlyt. A pikantéria kedvelői itt csemegézhetnek a legtöbbet. A lapokon néha feltűnik Jamie szemszöge is, amit az írónő inkább kiegészítésnek szánt, mintsem fő történetvezetésnek. Szerintem túl sokat nem adtak a történethez, de aranyos volt belelátni az ő bonyolult kis világába. Kettejük kapcsolata szépen bontakozik ki, ahogy egyre jobban megismerik egymást. Jamie számos titkot hordoz magában, melyeket végül felfed Hannah előtt, így minden értelmet nyer. A kérdés már csak az, hogy utat engednek-e végül kapcsolatuk megszentelésének, vagy az akadályok megtörik az érzelmi stabilitást? 

Véleményem szerint Renáta W. Müller egy teljes értékű regényt alkotott, egy kerek egész történetet, szépen kidolgozott szereplőkkel, nem kevés drámával és érzelemmel.

Ajánlom főleg nőknek. Erotikus regénykedvelőknek kötelező olvasmány, hiszen egy korántsem szokványos sztorit fognak kapni, kellő mennyiségű pikáns résszel. 
Ha valaki átugorja az erotikus részeket, egy tökéletesen megalkotott romantikus regényt kap, így annak is érdemes belekezdeni, aki nem igényli a erotikus részleteket.

Köszönöm szépen Renáta W. Müller írónőnek a recenziós e-book példányt, minden perce izgalmakkal teli és élvezetes volt!

A TestVÉR 2. részére nem is kell olyan sokat várni. Szeptemberben már a kezünkbe is foghatjuk a folytatást. Alig várom! 

Az írónő hivatalos Facebook oldalán még több infót találtok.
A regényt megrendelhetitek a bookline.hu oldalon és a Líra oldalán is. 
Mondjátok el véleményeteket a Moly.hu oldalán is! 

Megjelenés éve: 2017
Kiadó: Kalliopé

Írta: Demencze Ilona