Szakkönyv

Nádasi Krisz: Hogyan írjunk könyvet?

Nádasi Krisz könyvére még 2016-ban bukkantam rá.  Mióta az eszemet tudom, mindig is író akartam lenni. Krisz összegyűjtött gondolatai segítettek abban, hogy a készülő regényemben kiküszöböljem az eddigi hibákat, újragondoljak egy csomó dolgot és realizálódjanak a tények. A kiadvány azóta egy bővített második kiadásban is megjelent. 

Fülszöveg:

„Az ​írást meg lehet tanulni?
Igen!
Kreatív írás, novellaírás, könyvírás, blogposzt, levél, iskolai fogalmazás, esszé írása – a kiadvány minden kérdésre válaszol. Ez az egyedülálló szakkönyv bevezeti az olvasót nemcsak a regényírás, hanem az általánosságban vett írás titkaiba is. Nádasi Krisz író, szerkesztő azt vallja, hogy a fogalmazás is egy olyan készség, ami gyakorlással és tanulással fejleszthető.

Krisz megmutatja, hogyan nézzünk a műveinkre madártávlatból, mondandónkat hogyan tagoljuk részekre, majd elrepít bennünket a szavak, betűk világába is.

Könyv vagy egyéb fogalmazás tervezése! Műfaji tanácsok! Írástechnika! Írói gyakorlatok, feladványok, példák! Saját kéziratunk szerkesztése!
Könyvcím és fülszöveg írása! Gyakorlati tippek!

Nádasi Krisz író és szerkesztő. Írástechnikai, illetve irodalmi rovatot vezet különböző portálokon, tanácsadással, oktatással foglalkozik; intézményesített formában, állami ösztöndíjjal vesz részt fiatal írók mentorálásában. Írástechnikai blogjának olvasói 90%-ban visszatérő vendégek, korábbi e-szakkönyvei vezetik a tankönyv kategória eladási listáját. Jelent meg könyve hagyományos kiadásban és magánúton is. Hitvallása, hogy mindenki, aki szívesen ír, megérdemli a bátorítást és támogatást – és persze a tudást.

„Hurrá, végre itt a várva várt segítség!
Érettségizők, felvételizők, leendő és pályakezdő írók, bloggerek kalauza e könyv. Szórakoztató fogalmazási, szerkesztési gyakorlatokkal, kincset érő tippekkel vezet be minket Krisz az íróvá válás fortélyaiba. Vidám tánclépesekkel keringőzünk az irodalmi igényesség tükörparkettjén. Hiánypótló mű, már nagyon régen vártuk a magyar könyvpiacon!
Jó játékot, jó szórakozást, jó írást kívánok az olvasónak – ezzel a könyvvel biztos sikerre számíthat.
Vigye haza még ma!”
Otta Katalin irodalomtanár és drámapedagógus, lektor”

A Hogyan írjunk könyvet? hatására kezdtem el külső szemmel vizsgálni a karaktereimet, a cselekményeket, a hitelességet, a helyszíneket, az időpontokat, a nyelvtani buktatókat. Jó volt kilépni egy kicsit és tiszta fejjel, szinte megvilágosodva újragondolni az egészet.

Ajánlom azért, hogy erőt meríts belőle. Ajánlom azért, hogy külsős szemmel is újra tudd vizsgálni a műved. Ajánlom akkor, ha elakadtál. Ajánlom, ha belevágnál az írásba, de nem tudod, hogyan. Ajánlom, ha éppen nincs mit olvasnod. Ajánlom, mert nekem bevált!

A könyv nem korhoz vagy nemhez kötött. Nem kritizál, nem kell szégyenkezned előtte. Csak fogadd meg a tanácsait és csináld! 🙂

Nádasi Krisz írói Facebook oldalát itt találod.

Honlapját pedig itt érheted el. Érdemes olvasni  blogját, mert nagyon sok hasznos információt oszt meg az írással és a marketinggel kapcsolatban.

A Hogyan írjunk könyvet első kiadása 2019-ben teljesen elfogyott, így a bővített második kiadást itt tudjátok megrendelni.

Kiadó: KNW
Első kiadás éve: Budapest, 2016
Második kiadás éve: Budapest, 2020
Második kiadás oldalszáma: 400

Írta: Demencze Ilona